Ingridienser mat

Hej! Först vill jag tacka för goda rätter. Det är vad det är, som man brukar säga. Nu har jag för första gången provat Plommonjärpar och det gjorde mig lite konfunderad. På kartongens baksida hittar man information om det mesta, men ingenting om rätten i sig. Vad är ens en Järpe? På vilket sätt har ni spetsat den med plommon? Jag ser på baksidan att ni har plommon i rätten, men det framgår inte hur mycket eller på vilket sätt. Kan inte påstå att er Järpe ens påminner om plommon i smak. Men god var den. Saftiga biffar och god potatis och god sås. Däremot upptäckte jag en annan sak när jag läste på baksidan. Där framkommer att Järpen består av både nöt och fläsk, men att det bara är 15%. 15% av vad? Även om det är lockande som konsument att misstänka det värsta, kunde jag inte i min fantasi ana att järpen enbart består av 15% kött. Jag anar att det kanske är 15& nötkött som avses? Har ni dessutom bakat in både lök och plommon i köttet undrar man ju hur liten andel det är? Och varför ni valde att döpa den till just Plommonjärpe? Ni kunde gott ha slängt ner ett par plommon i såsen. Och sedan vore det gott med en liten brödbit till.

Tack för en god och prisvärd lunch. Johan
Johan Lindell

Kommentarer

  • Hej Johan! 😄
    Stort tack för din feedback och för att du tog dig tid att skriva till oss! När vi lagar våra Plommonjärpar mixar vi plommonen direkt i färsen för att få en jämn och mild smak – därför ser man inga bitar. Järpen innehåller 6,16% katrinplommon.
    Kötthalten du ser (15 %) gäller hela rätten inklusive alla komponenter. I själva biffen är köttinnehållet betydligt högre (64,15%). Vi tar med oss din feedback om att förtydliga det bättre!
    Kul att du gillade rätten – och vi skickar vidare dina smarta idéer till våra kockar.
    Dafgårds konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.