Varför har ni så mycket salt i maten?

I Köket i Källby lagar vi mat från grunden. Vi bakar vårt eget bröd, maler vår egen färs och rullar våra egna kåldolmar, den enda skillnaden är att vi mäter i kilo istället för i gram.

När det gäller saltmängden i våra rätter så är vårt huvudsakliga fokus god smak och där använder vi salt för att ge balans till rätterna. Precis som i hemlagad mat använder vi också ostar, korvar och andra tillbehör som i sin tur också innehåller salt, vilket kan påverka den totala saltmängden i rätten.

Vårt mål är att laga mat som är smakrik, god och hjälper våra kunder i vardagen. Vi har ett stort produktutbud där vi erbjuder rätter med olika smakprofiler och näringsinnehåll, ofta med en grund i vårt svenska husmanskök.

Våra kunder uppskattar att de får möjlighet att äta traditionell husman även om de inte har möjligheten att laga den själva. Det är också viktigt att komma ihåg att våra rätter är menade att vara ett inslag i en balanserad kost.
Dafgårds konsumentkontakt

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.